Akumulatorske kosilnice so odlična izbira za srednje travnate površine

Pri nakupu naprave za košnjo svojega vrta, smo zlasti osredotočeni na vrsto. Ena od možnosti je celo, da si izberemo vrtni traktor. A ta pride zlasti v poštev za vse tiste uporabnike, ki imajo v okolici svojega doma ali kje drugje zelo velike in tudi zahtevnejše travnate površine. Velika večina kupcev se raje odloči za nakup primerne vrtne kosilnice.

Akumulatorske kosilnice so na primer namenjene za košnjo manjših pa tudi srednje velikih površin. Priporočena površina za njihovo uporabo je nekje do 250 kvadratnih metrov. Takšne vrste kosilnic so zlasti znane po tem, da združujejo prednosti bencinskih ter električnih kosilnic.

baterijska kosilnica

Idealne kosilnice za urbana okolja

Akumulatorske kosilnice so za uporabo izjemno priljubljene zlasti v urbanih okoljih. Ključne prednosti teh kosilnic so zagotovo brezkrtačni motorji, nizek nivo hrupa, okretnost, mobilnost in ne nazadnje še neodvisnost od električnega omrežja.

Sodobno zasnovane akumulatorske kosilnice vsebujejo akumulatorje, ki so opremljeni s kakovostnimi celicami. Nad njimi vrši kontrolo izjemno napredna elektronika. Ta odlično skrbi za povsem enakomerno polnjenje ter praznjenje akumulatorskih celic. Takšna vrsta akumulatorja omogoča dolgo pa tudi izjemno zanesljivo uporabo kosilnice.

Zmanjšanja teža akumulatorskih kosilnic

Tako kot druge vrste naprav so tudi vrtne kosilnice napredovale v svojem razvoju, kar se odlično pozna pri marsičem. Z razvojem li-ion akumulatorjev so akumulatorske kosilnice postale lažje. Prav tako se je podaljšal tudi njihov interval med posameznimi polnjenji. Na ta način so takšne kosilnice postale tudi zelo varčne in hkrati učinkovite naprave.

Na dolgi rok se tudi izkaže, da akumulatorske kosilnice ustvarjajo večji prihranek na primer v primerjavi z uporabo bencinskih kosilnic. Cena porabljene električne energije je namreč kar nekajkrat nižja od cene potrošenega olja in goriva.

pestra ponudba akumulatorskih kosilnic

Izbira kosilnice za vrt glede na velikost travnate površine

Sicer pa ni nujno, da so akumulatorske kosilnice edina izbira pri vašem nakupovanju. Še preden se osredotočite nanje, je najbolje, da preverite kar celotno ponudbo. Ta vam je na voljo tudi v številnih spletnih prodajalnah, kjer so cene vrtnih kosilnic in ostalih naprav praviloma bistveno nižje. Veliko pa je seveda odvisno tudi od samega proizvajalca. Posegajte samo po napravah uveljavljenih proizvajalcev, saj si boste lahko že s tem omogočili nakup kakovostnega izdelka.

V zadnjih nekaj letih pa so med uporabniki kosilnic izjemno priljubljene postale tudi robotske kosilnice. Te namreč košnjo na vrtu oziroma travniku lahko opravijo kar same. Vi pa jih lahko celo nadzirate s pomočjo pametnih naprav, na primer s pomočjo pametnega telefona. Čeprav so takšne kosilnice med dražjimi, se njihov nakup zelo izplača. Naprave so izjemno tihe, košnjo pa lahko opravljajo tudi v manj ugodnih vremenskih pogojih, tudi v dežju na primer.

Izbira akumulatorske kosilnice je torej dobra odločitev, če imate doma manjšo ali srednjo veliko površno s travo. V nasprotnem primeru je bolje poseči po bencinski. Električna kosilnica pa se izkaže za najboljšo možno izbiro v primeru, če imate doma le manjši košček travnika oziroma vrta s travnato površino. Kosilnice na nitko oziroma nitkarice pa so dobrodošla izbira, če z določeno vrsto kosilnice ne morete pokositi zahtevnejših območij.

Ponudbo akumulatorskih vrtnih kosilnic si lahko ogledate na spletni strani podjetja TMS Brežice.