Ali je akumulatorski vrtalnik že olajšal vaše ročno delo?

Ali ste vedeli, da je akumulatorski vrtalnik udarni, vibracijski ali pa katerikoli drug izjemno uporaben kos opreme za vsakega delavca, ki za svoje delo uporablja ročna orodja? Namreč ročni akumulatorski vrtalnik, ki ima možnost vibracij na primer, lahko uporablja vsak in za vsak namen vrtanja. Bodisi gre tu za vrtanje v trše ali pa v manj trde materiale. Še več o tem pa v nadaljevanju. Pri takih novejših vrtalnikih pa je treba poudariti, da so le-ti zdaj tudi veliko bolj zanesljivi, saj premorejo bistveno več napora in imajo bistveno več moči kot njihovi predhodniki. Vseeno pa moramo vedeti tudi, kako za akumulatorski vrtalnik skrbeti, sploh če le-tega uporabljamo samo vsake toliko.

Ko kupujemo ročni akumulatorski vrtalnik, je dobro vedeti nekaj stvari

Kdor se je odločil, da bi morda šel v nabavo za akumulatorskim vrtalnikom, mora vedeti, da je naprodaj veliko različnih vrst, ki so namenjeni za različne uporabnike in za različne namene. No, poglejmo pa si najprej, katere vrste takih vrtalnikov so nam na voljo, potem pa bomo prešli še na samo negovanje in uporabo teh naprav.

Kot smo že rekli za nekaj takega, kot je akumulatorski vrtalnik obstaja veliko različnih vrst samega orodja. Kupimo lahko udarni akumulatorski vrtalnik, ki je namenjen vrtanju v trdovratnejše materiale, kot je to na primer beton. Ta deluje tako, da z možnostjo udarnih sunkov dodatno pomaga pri vrtanju.

Za malo manj trde materiale je primeren vibracijski vrtalnik, ki deluje na podoben princip, le da ne gre za sunkovite udarce, ampak za vibracije. Seveda pa nam je na voljo tudi zelo preprost navaden vrtalnik, brez takih dodatnih možnosti, ki pa je namenjen predvsem za lažje vrtanje. Katerikoli tak akumulatorski vrtalnik pa si že priskrbimo, pa moramo vedeti, da je zanj treba tudi dobro skrbeti. S tem pa mislimo predvsem na to, da baterije nikoli popolnoma ne izpraznimo in da jo napolnimo do nekje dveh tretjin, če orodja dlje časa ne bomo uporabljali. S tem zagotovimo daljšo življenjsko dobo bateriji.