Dekliške in fantovske birmanske obleke

Nekateri dogodki so še posebej svečani in neponovljivi, zato je še toliko pomembneje, da se nanje dobro pripravimo. Pri tem pa moramo poskrbeti še za prav posebna oblačila, obutev in druge dodatke.

Med tovrstne dogodke vsekakor prištevamo tudi birmo. Za marsikaterega mladostnika je to eden od najlepših dogodkov. Birmanske obleke, v katere so dekleta in fantje oblečeni, pa morajo izgledati kar se da svečano. Ponekod morajo biti birmanci oblečeni enotno, večinoma pa je v današnjem času dovoljeno, da se mladina lahko uredi po svoje. Pomembno je le, da je vse skupaj videti dovolj svečano in tudi primerno.

Barva za birmansko obleko

Čeprav izbira birmanske obleke v prvi vrsti ne temelji na barvi, saj je prej kot to zagotovo pomemben tudi kroj, pa je konec koncev tudi ta dejavnik izjemno pomemben. Medtem ko se fantje oblečejo v vedno moderne svečane odtenke elegantne črne ali temno plave, se dekleta pogosto odločijo za katero od pastelnih barv.

Morda je dobro, da birmanske obleke niso videti preveč kričeče. Kričeča rdeča je na primer veliko primernejša za maturantski ples kot pa za birmo. Bolje je torej, da se odločimo za mirnejše tone. Četudi ima dekle na sebi preprosto birmansko obleko nevtralne barve, jo še vedno lahko popestri na številne možne načine, na primer s primerno izbiro torbice, nakita ali česa drugega. Toda ponovno je treba paziti, da nakita ni preveč in da tudi torbica ali čevlji preveč ne izstopajo.

Moška in ženska birmanska obleka

Spletni ogled oblek za birmo

Če se je nekoč birmanske obleke krojilo zlasti po meri in so bile večinoma narejene celo kar doma, je danes vse skupaj precej drugače. Ker je ponudna v salonih s svečanimi oblekami tako zelo pestra, vam skorajda ni treba več naročati oblek po meri. Razen seveda, če nimate res prav posebnih želja.

Dekliške in fantovske obleke si lahko izbirate tudi v spletnih salonih. Na voljo so vam številni in prav vsi so dobro založeni. Preden se odpravite na teren oziroma v fizično prodajalno izbranega salona, si lahko doma skupaj z najbližjimi izberete najprimernejše kose oblačil, ki jih potem v prodajalni tudi preizkusite. Strokovno podkovani prodajalci vam bodo povedali, ali se vam kroj lepo poda. Obenem vam bodo predlagali še druge birmanske obleke. Na istem mestu so vam na voljo še številni ljubki dodatki, ki jih lahko vključite k obleki. Fantje nikakor ne smejo pozabiti na kravato, metuljčka in niti ne na poseben žepni robček. Na ta način bodo še bolj poudarili eleganco svoje obleke za birmo.

 

Pestro ponudbo oblek za valeto in birmo si lahko ogledate na https://www.sanjska-obleka.si/kategorije-oblek/obleke-za-birme-in-valete/.