Gradnja bazena s keramično oblogo in v kalupu

Postavitev in gradnja bazena na vašem vrtu hiše, počitniškega kompleksa ali druge nepremičnine lahko poteka v različnih pristopih oziroma z različnimi tehnikami zgraditve. Izbira vpliva tudi na uporabljene materiale. Strokovnjaki pa vam bodo predlagali tak tip zasnove, ki bo primeren za postavitev, glede na značilnosti terena. Izbira pa je v prvi vrsti odvisna od vaših želja in potreb po estetiki in funkcionalnosti konstrukcije, kjer boste preživljali vroče poletne dni in plavali v osvežujoči vodi. Pri tem je pomembno, da je gradnja bazena izvedena kakovostno, zato da bo konstrukcija ohranila nespremenjen videz skozi svojo dolgo življenjsko dobo ter da boste imeli čim manj stroškov z vzdrževanjem.

Betonska gradnja bazena s keramično oblogo

Konstrukcija plavalne površine, ki je obložena s steklenim mozaikom, naravnim kamnom ali s keramiko, daje pridih brezčasne estetike in luksuza. Še posebej, če se odločite za možnost, da betonsko konstrukcijo obložite z oblogo iz naravnih granuliranih peskov v sodobnih barvnih odtenkih in kombinacijah.
Strukturirana betonska elitna gradnja bazena tako vključuje postavitev zaključnih elementov v različnih materialih, ki učinkovito ščitijo beton pred poškodbami in vodo ter hkrati poskrbijo za estetsko dovršenost.

Bazen v keramičnem kalupu

Kako poteka gradnja bazena s keramično oblogo?

Strokovnjaki pri betonirani izvedbi temeljev uporabljajo vodotesni beton z lepilno polnilnimi masami, pri čemer so pomembni tudi dodatki za nabrekanje in natančno upoštevanje izračuna jeklene armature.
Hkrati pa betonska gradnja bazena s keramično oblogo zahteva tudi primerno obdelavo spojev med dnom in stenami konstrukcije. Kakovostna izgradnja zagotavlja vodotesnost in strukturno okrepljeno školjko, ki preprečuje nastanjanje razpok ob temperaturnih spremembah in geoloških premikih.

Gradnja bazena v keramičnem kalupu

Če želite prihraniti na stroških in uskladiti funkcionalnost zunanjega prostora, lahko izberete tudi cenovno ugodnejšo možnost, pri čemer naročite želeno obliko in velikost bazenčka. Pri tem pa je velikost lahko omejena, saj je konstrukcijo mogoče transportirati le do določenih dimenzij. Zasnova in gradnja bazena s keramičnim jedrom zajema hitro vgradnjo, saj je jedro vpeto med plasti vinil ekstra.