Izbira doma za vašega jeklenega konjička

V idealnem svetu bi imel vsak avto svoj nadstrešek. Avtomobil je danes naš najbližji spremljevalec, partner, sodelavec. V njem ne le preživimo veliko časa, ampak je tudi nepogrešljiv za izpolnjevanje številnih potreb – od prihajanja na delo, razvažanja družinskih članov po njihovih opravkih, do nakupovanja in dostavljanja kupljenega nazaj domov, pri vsem pa ne pozabimo tudi na prijetnejša opravila, kot so izleti in potovanja. Sodobni človek je neločljivo povezan s svojim prevoznim sredstvom, skrbno ga izbere in je vanj pripravljen vložiti precej, zato je seveda logično, da si želi kar najbolje poskrbeti za to, da ga ohranja v kar najboljšem stanju. Čeprav se avtomobili obrabljajo med samo uporabo, ogromno škode nastane med njihovim mirovanjem, za kar so odgovorni predvsem vremenski vplivi, od temperaturnih sprememb do vetra, dežja, snega in toče. Kam boste spravili avto v času, ko ga ne vozite, je torej legitimno in logično vprašanje.

Nadstrešek za avto – kompromis med garažo in parkiranjem na prostem

Najboljša izbira je seveda garažiranje, a žal je hkrati to tudi najmanj dostopna možnost. Zahteva veliko prostora in gradbeni podvig, ki si ga vsi ne morejo privoščiti, sploh v urbanih okoljih pa gradnja lastne garaže tako ali tako odpade. Druga skrajnost je parkiranje na prostem, na katerega so v velikem številu obsojeni ravno prebivalci mest. Na srečo nam v večini primerov ni treba izbirati med najboljšo in najslabšo opcijo, ampak se lahko odločimo za srednjo pot. V kolikor imamo možnost lastnega parkirnega prostora, je najbolj logična rešitev postavitev avtomobilskega nadstreška, ki bistveno podaljša življenjsko dobo našega avtomobila. V podjetju MS Viscom imamo veliko izkušenj z uporabo polikarbonatnih plošč za postavitev nadstreškov za avtomobile. Čeprav iz tega materiala izdelujemo še marsikaj drugega, lahko potrdimo, da so avtomobilski nadstreški iz polikarbonata učinkovita, enostavna in cenovno dostopna ter trajna rešitev, o čemer pričajo tudi številne izkušnje naših zadovoljnih strank.

Dom za jeklenega konjička

Prednosti pol-odprtega parkiranja

Čeprav garaže veljajo za najboljšo možnost shranjevanja avtomobilov, imajo tudi nekatere minuse, ki jih avtomobilski nadstreški nimajo. Pri tem mislimo predvsem na enostavnost uporabe – vaš avto bo na varnem pred vremenskimi neprilikami, hkrati pa vam parkiranje ne bo vzelo nič več časa, kot če bi parkirali na prostem. Enostavno sedite v avto in se odpeljite, enako velja tudi za prihod domov. Po drugi strani se garaže po izkušnjah mnogih rade spremenijo v odlagališče vseh sort dragocenosti, od zimskih pnevmatik do otroških koles in rezervnih kosov pohištva, ki “bodo nekoč spet prišli prav”. Garaža tako izgubi svojo osnovno funkcijo, ki je pravzaprav nudenje zavetja pred vremenskimi vplivi za prevozno sredstvo, ki ga v vsakodnevnem življenju krvavo potrebujemo. Nadstreški za avtomobile ne prinašajo teh težav, saj kljub temu, da dobro varujejo vozila pred snegom in točo, zaradi svoje odprte narave onemogočajo kopičenje predmetov.

Kako načrtovati nadstrešek za avtomobil

Kot vsak drug nadstrešek je tudi avtomobilski nadstrešek dokaj enostavna konstrukcija. Še ne tako daleč nazaj so jih sestavljali v glavnem iz kovinske kritine, ki je sicer opravljala svojo nalogo, a je bila na videz precej neprivlačna, marsikdo od nas pa se še spomni neprijetnih zvokov, ki jih oddaja ob vsakem dežju, osipanju z dreves, zablodelih žogah s sosedovega dvorišča, in še in še. Polikarbonatne plošče so opravile s to nevšečnostjo, saj so tihe, hkrati pa tudi odporne na udarce. Nadstrešek iz polikarbonatne plošče sicer načrtujete kot vsakega drugega, z merami pa se nato oglasite pri nas. V MS Viscom vam bomo pomagali izbrati najprimernejši material, ki vam ga bomo tudi razrezali na želene dimenzije in po želji dostavili na dom.

Nadstrešek za avtomobil

Še več razlogov, zakaj izbrati polikarbonatne plošče

Razlogov, zakaj se je pametno odločiti za ta sodobni material, ne zmanjka. Poleg tega, da jih boste dobili v pravih dimenzijah, ki jih boste zlahka sestavili v končno postavitev, je zagotovo treba omeniti še njihovo trajnost. Polikarbonatni nadstrešek za avtomobil od vas dolga leta ne bo zahteval nobenih popravkov, dodatkov, prilagoditev. Polikarbonatne plošče so trpežne, odporne na udarce, dobro prenašajo velika nihanja v temperaturi, se ne lomijo, ne pokajo in so nasploh enostavne ne le za montažo, ampak tudi za vzdrževanje. MS Viscom poleg širokega nabora polikarbonatnih plošč nudi tudi profile in druge vezne ter zaključne elemente, ki jih boste potrebovali pri montaži, zato bo postavljanje vašega novega avtomobilskega nadstreška še toliko lažje.

Estetska plat polikarbonatnega avtomobilskega nadstreška

Kot vam ni vseeno, kako je videti vaš avto, vam zagotovo ni vseeno, kako bo videti njegov “dom”. V skladu s smernicami v zunanjem oblikovanju, ki vztraja že kar nekaj časa, je posebej priljubljena prozorna kritina, ki daje nadstrešku čist in sodoben izgled. Pri tem naj vas ne skrbi škoda, ki bi jo na vašem avtomobilu lahko povzročilo sonce, saj polikarbonatne plošče ne prepuščajo UV žarkov, kar pomeni, da je varen tudi vrhnji barvni sloj vozila. Poleg prozornih kritin lahko izbirate tudi med ploščami različnih barv, debelin, eno ali večslojnimi ploščami, med gladko ali valovito kritino, in še in še. Glede vseh želja in vprašanj se vsekakor obrnite na naše prodajalce, ki vam bodo z veseljem svetovali pri izbiri.