Je sladkor edina izbira?

Sladkor je škodljiv, to je dejstvo. V tem članku pa si bomo pogledali nekaj alternativ, s katerimi lahko sladkor nadomestimo in se mu s tem izognemo.

Sladkor je škodljiv

Ni nam vedno potrebno uporabiti sladkorja

Zakaj se odločiti za naravna sladila oziroma nadomestke za sladkor, kot je recimo eritritol? Sladkorja je vse okrog nas polno in vemo, da lahko prekomerne količine tega močno in slabo vplivajo na naše zdravje in počutje. Vendar pa imamo občutek, da se temu enostavno ne moremo ali ne znamo izogniti. Pa vendar to ne bo držalo, kajti imamo učinkovite nadomestke sladkorja, ki so hkrati tudi blagodejni za zdravje.

Sladkor lahko močno prizadene tudi zobe in ustno votlino. Naravno sladilo zgoraj omenjeno, pa zobem nikakor ne škodi, kar je odlična prednost. Prav tako je danes že tako dostopno, da ga lahko dobimo tudi v bolje založenih trgovinah s prehranskimi dopolnili. Torej nimamo več razloga, da bi še naprej uporabljali običajen sladkor in tako slabo vplivali na zdravje. Ima še kar nekaj drugih prednosti, kot je recimo, da je tudi ta primeren za peko in kuho in se nam ni potrebno bati, da ne bi sladica uspela, ker nismo uporabili običajnega belega sladkorja. Primeren je tudi za diabetike, ki so tako močno omejeni kar se tiče nasploh prehrane in sladkorja.

Eritritol pa je tudi brez kalorij. Odlično, kajne? Tako se nam ne bo potrebno obremenjevati s tem, koliko kalorij smo zaužili. Super. Hkrati pa je tudi sladek in enako učinkovit kot običajen sladkor. Je brez umetnih sladil in je tudi zelo praktičen. Le kaj več si lahko želimo?

Sladkor je skorajda sovražnik 1 zdravju in resnično danes težko spremljamo prav vso hrano, katero zaužijemo, hkrati se tudi težje odrečemo okusni sladkani hrani in napitkom. Vendar pa nam sedaj več ni potrebno skrbeti, kajti za to si lahko omislimo nadomestek sladkorja, ki je tako uporaben v vsakdanji prehrani. Na ta način se bomo izognili marsikateri težavi z zdravjem, ki bi lahko bila posledica uporabe sladkorja. Zakaj bi sploh tvegali, ko pa to ni potrebno?