Kaj vse prinese izolacija fasade?

Za poslopje, ki ni izolirano, vemo vsi, da so izgube velike. To, da je treba poslopje dobro izolirati, vemo že vsi in čisto vsi razmišljajo o tem že med samo gradnjo objekta, ogromno pa je tudi poslopij, ki se jim je ali se jim menja izolacija fasade. Razloga za to sta lahko le dva, ali stara izolacija fasade ni bila pravilno narejena in ni vključevala dovolj debele izolacije, ali pa objekt sploh ni bil izoliran. Pa vendar se je treba zavedati, da izolacija fasade ne prinese samo prihrankov pri ogrevanju, temveč je bolj hladno tudi poleti, ne smemo pa pozabiti tudi na veliko bolj prijetno klimo, saj ne prihaja do tako velikih razlik v temperaturi, kar pomeni, da je tudi vlažnost bolj konstantna in bolj nizka.

Bolj zdrava temperatura

Zima je čas, ko prihaja do največjih in tudi finančno najbolj opaznih razlik. Če je izolacija fasade slaba, potem lahko računate za hišo v površini okoli 100 kvadratov tudi na strošek okoli 2000 €, da imate kolikor toliko toplo, pa še vas bo kdaj zeblo. Ko se enkrat izolacija fasade naredi, pa lahko ta strošek pade tudi za pol, kar pa je zares občutna razlika. Ampak če želite, da imate prijetno temperaturo za bivanje preko celega leta, boste morali poleti tudi precej časa imeti prižgano klimo, da si boste hladili poslopje, kar je spet potrata energije in na ta strošek nikakor ne smete pozabiti. Izolacija fasade namreč pomaga tudi k temu, da se objekt kasneje segreje in boste zato kasneje prižgali klimo in jo boste potrebovali le toliko časa, da zvečer malo znižate temperaturo pred spanjem.

Izolacija fasade

Kaj pa klima v prostoru?

Mimo tega ne moremo in ne smemo nikakor. Zelo pomembno je, kakšna je vlažnost v prostoru in kakšna je klima, saj je od tega zelo odvisno naše počutje. Zato vam res toplo priporočamo, da objekt toplotno izolirate čim prej.