Kdaj so ženske pričele nositi hlače?

Ste se že sploh kdaj uspeli vprašati, kdaj so ženske pričele nositi hlače? Dandanes se vsem takšen kos ženske garderobe namreč zdi popolnoma samoumeven, toda v prejšnjem stoletju še zdaleč ni bilo tako. Pri nas so ženske hlače na primer v novicah prvič omenili že leta 1876. Tedaj so se namreč v naši deželi pojavile Poiretove hlače, s katerimi so se ženske želele znebiti nadležnih kril. Po letu 1911 pa takšen kos oblačila za ženske opisujejo že vsi večji časopisi. Nov kos oblačila je tedaj veljal za še eno od številnih modnih muh.

Možnost sproščenega in udobnega gibanja v hlačah

Številne predstavnice nežnejšega spola so v preteklosti v hlačah videle zlasti možnost za udobno in sproščeno gibanje. Steznik je veljal za obvezen kos njihove garderobe, a se je tudi ta pričel počasi umikati iz ženske garderobe. Pripadnice višjega spola so se v hlačah precej lažje ukvarjale s športom. Lažje so tudi potovale. Z relativno hitro razvijajočim se turizmom so hlače za ženske postajale že prava obvezna oprema.

Ker pa hlače tudi med ženskami niso dobile dovolj visoke podpore, so se za kar nekaj let umaknile iz mode. Ponovno so se vrnile v času prve svetovne vojne, ko so morale ženske v tovarnah nadomeščati moške. Od tedaj najprej pa so v njihovih garderobah takšna ženska oblačila nepogrešljive.

Ženska v kavbojkha in srajci sedi v lokalu in se obrača nazaj za natakarjem.

Široke in udobne modne hlače za ženske

Dandanes v specializiranih prodajalnah s tekstilom lahko izbirate med številnimi različicami hlač za predstavnice nežnejšega spola. Nan voljo so tudi hlače baggy oziroma paperbag. Gre za elegantni tip hlač, ki so kar precej široke, obenem pa tudi izjemno udobne. Na videz združujejo nemogoče – udobje in vrhunsko eleganco. Še zlasti dobrodošle so za prosti čas, prav tako tudi za v službo ter ostale formalne obveznosti. Predstavljajo zelo moderen, udoben in ne nazadnje še vsestransko uporaben kos tekstila, ki ga bi morala v svoji omari imeti prav vsaka ženska.

Na prvi pogled morda spominjajo na moški kroj, obenem pa delujejo vrečasto. A če jih znate skombinirati, lahko z njimi izpadete glamurozno. To pomeni, da jih lahko nosite tudi na najbolj prestižnem dogodku. S takšnimi ženskimi hlačami lahko vstopite tudi v najbolj vroče poletne dni. Krojene so namreč tako, da združujejo lastnosti, ki jih nosita krilo in hlače. Lahko rečemo, da še najbolj spominjajo na formalno hlačno krilo.