Kje kupiti košarkarski dres?

Košarkarji se pogosto znajdejo v dilemi, ko se odločajo, kakšni bodo njihovi košarkarski dresi. Pravzaprav so lahko v dvomih že, kje jih sploh kupiti. Toda sprva se je potrebno – kot ekipa ali pa posameznik (če gre za rekreativce) – sploh odločiti, kako bi bil dres sploh videti oz. kakšne so naše želje in pa tudi ne nazadnje potrebe za košarkarski dres.

Dresi se seveda razlikujejo po kvaliteti, zato je pomembno, ali ga uporabljamo le na primer nekajkrat na mesec ali pa vsakodnevno oz. večkrat tedensko. Ko boste to ugotovili, pa lahko pričnete izbirati med trgovinami – tako fizičnimi kot spletnimi. Na spletu se pogosto najdejo tudi le kontakti oz. predstavitev tistih, ki vam ponujajo izdelavo košarkarskih dresov po meri. Gotovo se vam izplača pozanimati tudi pri tistih, saj veliko od njih izdeluje izredno kvalitetne drese za košarko. Poleg tega vam nekateri poleg izdelave po meri ponujajo tudi potisk dresov po vaši meri.

Predlagamo tudi, da se o kvaliteti pozanimate pri drugih igralcih, morda trenerjih, da vam svetujejo, kakšni košarkarski dresi so najboljši oz., kaj morate pri naročilu upoštevati …

Svetujemo tudi, da v primeru, če želite dres unikatno potiskati, preverite pri izbranem tiskarju, iz kakšnega materiala mora biti dres, da ga bo tiskar sploh lahko (s čim kvalitetnejšim tiskom – npr. sublimacijskim) potiskal. Vsak material namreč ne omogoča (vsaj ne kvalitetnega) tiska. Preverite, morda pa ravno vaš izbran tiskar dobavlja kvalitetne drese, na kar verjamemo, da sprva niste pomislili. V nasprotnem primeru pa vsekakor velja, da se z njim pogovorite o izbiri materiala, iz katerega so košarkarski dresi.