Klubske mizice kot izjemno pomemben eleganten ter funkcijski element¸

Pred izbiro klubske mizice za svoj dnevni prostor si morate zastaviti bistvena tri vprašanja. Najprej je treba vedeti, kako pogosto in na kakšen način se bo takšna vrsta pohištva uporabljala. Pomembno pa je tudi, kakšno obliko in velikost mora tovrstna mizica imeti ter iz katere vrste materiala je izdelana.

Na sploh namreč velja, da klubske mizice predstavljajo zelo pomemben eleganten ter funkcionalen element v dekorju dnevnega prostora. Zasnova tovrstnih mizic je lahko zelo različna, med najbolj priljubljenimi so okrogle, pravokotne, kvadratne in valjaste mizice na treh ali štirih nogah. Ne nazadnje lahko izbirate tudi med takšnimi na kolesih.

Klubska mizica je ponekod mišljena le kot dekorativni element

V nekaterih dnevnih prostorih se klubska mizica v resnici sploh ne uporablja, temveč je mišljena samo kot dekorativni element. V drugih primerih pa je takšna mizica zelo uporabna. Odrasle osebe nanjo na primer postavljajo pijače ter prigrizke, otroci pa na njej rišejo ali pa se igrajo.

Lesena klubska mizica ovalne oblike, na kateri je zelena sobna rastlina in kup papirjev.

 

V družinah z otroki so zelo dobrodošle trpežne klubske mizice, ki imajo poseben prostor za igrače, bolje pa se je izogniti steklenim mizicam. Stabilna mizica v dnevni sobi je dobra izbira za tiste, ki imate doma hišnega ljubljenčka. Takšne mizice namreč štirinožni prijatelj ne bo zmogel kar tako prevrniti. Če pa na primer nimate dovolj prostora, se lahko odločite za komplete klubskih mizic. Te so vam na voljo v različnih velikostih. Postavite jih lahko ena na drugo, ko ne potrebujete preveč praznih površin.

Od česa je odvisna oblika in velikost klubske mizice

Sama oblika in velikost dnevne mizice sta najpogosteje odvisni od postavitve kosov pohištva v prostoru, razpoložljivega prostora in ne nazadnje še od vrste sedežne garniture. Če so naokoli tudi stoli, boste zagotovo gledali tudi na tip lesaiz katerega so izdelani in poskušali poiskati mizo v enakem kontrastu ali pa najbolj nasprotnem, da bodo barve v dnevnem prostoru kar najbolj živahne in prijetne za udobno bivanje.

Tovrstne mizice se ne bi smelo postavljati na več kot 45 centimetrov razdalje od sedežne, prav tako niti ne bližje od 35 centimetrov, ker je takšna postavitev lahko sila neprijetna. Prav tako takšen kos pohištva ne sme biti višji od sedeža kavča, prav tako ni priporočljiva nižja mizica. Idealna velikost mizice ne sme presegati dveh tretjin dolžine sedežne oziroma kavča. Material mizice za dnevni prostor pa se najpogosteje izbira glede na notranji slog pa tudi glede na to, kako pogosto se bo mizica uporabljala.