Kolagen za napet in mladosten videz kože

Globlji sloj kože optimalno proizvaja kolagen do 25. leta starosti, nato pa se začno upočasnjevati procesi proizvajanja te beljakovine, ki je pomemben gradnik pri vezavi tkiva. K zmanjšani proizvodnji človeku lastne snovi prispevajo tudi škodljivi vplivi okolja. Zato se veliko žensk in moških odloča za jemanje prehranskih dopolnil, ki vsebujejo to učinkovino.
Snovi pri jemanju kapsul delujejo tako, da se kolagen naravno sintetizira v telo, pri čemer se razgradi in vgradi v kožo. Dodatki z rastlinskimi izvlečki spodbujajo razrast vlaken v koži, zato da koža lahko zažene svojo lastno proizvodnjo beljakovine.

Kolagen poskrbi za mladosten videz kože

Človeku lastna beljakovina predstavlja kar 30 odstotkov celotne beljakovinske mase v telesu, pri čemer snov tvorijo pomembne celice v podkožju, ki jih imenujemo fibroblasti, katerih je z leti vedno manj.
Pri tem je dobro vedeti, da je kolagen eden izmed ključnih snovi, ki omogočajo, da je naša koža videti mladostna, sijoča in napeta. Na drugi strani pa ta beljakovina skrbi tudi za zdravje mišičnih tkiv, kosti in las. Z jemanjem prehranskega dodatka tako podaljšujemo stanje zdrave in mlade kože.

 

Kolagen poskrbi za mladosten videz kože

 

Kako spodbuditi kolagen z naravnimi sestavinami?

Da bi lahko spodbudili proizvodnjo beljakovine, so na voljo različne naravne sestavine in rastlinski izvlečki, za katere je znano, da spodbujajo tvorbo vlaken v podkožju in skrbijo za to, da koža ostaja mladostna in napeta.
Pri tem je pomemben predvsem vitamin C, ekstrakt zelenega čaja, izvleček bambusa in šipka, nekatere aminokisline in pšenični izvleček, ki vsebuje pšenične ceramide. Kapsule z mešanico teh snovi vplivajo na kolagen in njegovo pospešeno proizvodnjo.

Kdaj kolagen prične upadati?

Po 25. letu starosti se začne zmanjševanje proizvodnje beljakovine v telesu. K temu dodatno prispeva tudi prekomerno sončenje, onesnaženost in kajenje. Koža postaja manj elastična in lahko se prično pojavljati prve gubice. Koža prav tako postane bolj suha.
Ti procesi se enako odvijajo tako pri ženskah kot moških. Zato je kolagen v prehranskem dodatku pomemben zato, da bi lahko preprečili prezgodnje staranje kože in ohranili zdrava podkožna tkiva. Jemanje dodatkov je primerno tudi za vse, ki se veliko sončijo, ne glede na starost.