Mobitel telefoni so telefonski pogovor spremenili v pogosto dnevno opravilo.

Mobitel telefoni obstajajo že dve desetletji, pravi razmah pa so doživeli pred desetletjem. Prvi mobitel telefoni so bili veliki ter širšemu krogu praktično nedostopni. Komunikacijska naprava je bila sicer dostopna, vendar je predstavljala za mnoge prevelik strošek. Posebno, če ga primerjamo z današnjim stroškom pridobitve v osnovi iste komunikacijske naprave. V osnovi iste pomeni, da je ista zgolj osnoven namen vse drugo je neprimerljivo. Današnji mobitel telefoni so preprosto povedano barvna televizija proti istim napravam izpred desetletja ali več. Že najbolj osnovni modeli omogočajo funkcije, ki jo pred desetletjem ali več imeli zgolj najboljši mobitel telefoni.

Pametna ura.

Dostopni pa so bili ožjemu krogu uporabnikov, večina ostalih je uporabljala bistveno bolj primitivne modele. Danes imajo najbolj osnovni mobitel telefoni tudi krivično podeljeno ponižujočo oznako. Zmogljive telefone imenujemo pametne, najbolj osnovne pa z nasprotjem pojma pameten. Krivično podeljena oznaka izvira iz dejstva, da omogočajo vse najpogosteje uporabljene funkcije pametnih telefonov. Pametni telefoni so v mnogih primeri uporabljeni kot praktično okras, dejansko uporabniki izkoristijo funkcije, ki jih sicer zmore najbolj osnovni model mobilnega telefona. Dilema kaj izbrati je zato velika ter na mestu. Pametni telefoni so zmogljivi in napredni, vendar jih je potrebno uporabljati. V primeru uporabe funkcij na nivoju osnovnih mobilnih telefonov je z vidika uporabnosti zgrešen nakup. Dodatno so pametni telefoni bistveno manj praktični za uporabo, kar dodatno vpliva na občutek nekoristnosti.

Mobilni telefon je postal več kot naprava za komuniciranje.

Brez dvoma pa pametni telefoni vplivajo podobo človeka v družbi ali lastniku vsaj nudijo takšen občutek. Izbira je tudi velika in pestra, kar pomeni ponudbo od dostopnih do prestižnih modelov. Dostopni modeli so lahko dosegljivi širši javnosti, za prestižne modele pa je potrebno odšteti pravo bogastvo. Večinoma se odločitve vrtijo okrog modelov, ki so zlata sredina ali jih je mogoče pridobiti pod določenimi ugodnejšimi pogoj.

Mobitel telefoni so priljubljeno komunikacijsko sredstvo.

https://klub.t-2.net/katalog-ugodnosti.aspx/211/Mobilni_telefoni