Montažni vgradni ali samostoječi bazeni

Doma na vrtu si lahko postavite bazen, toda za to morate imeti dovolj prostora. Morda si v tem hipu tega ne morete privoščiti. A ker najverjetneje niste seznanjeni s cenami bazenov, niste pomislili na to, da si dandanes bazen doma na vrtu lahko postavi že vsakdo. Pri tem ne mislimo samo na napihljive bazene, temveč tudi na prave montažne bazene, ki imajo lahko zelo dolgo življenjsko dobo.

Prostostoječi montažni bazeni se v osnovi delijo na vgradne in na samostoječe bazene. Če ne veste, kaj bi bilo ustrezneje za vas, vam pri tem v veliki meri lahko pomaga strokovnjak, na primer arhitekt. Vsekakor pa je postavitev takšnega bazena v veliki meri odvisna tudi od tega, koliko prostora lahko namenite bazenu.

Montažni vgradni bazeni

Montažni vgradni sistemi so ustrezni za popolno vgradnjo. Njihova višina je praviloma 120 ali pa 150 centimetrov. Navadno so narejeni iz vročega pocinkanega jekla, kar jim omogoča izjemno visoko obstojnost, posledično tudi dolgo življenjsko dobo.

Sicer pa so montažni bazeni lahko najrazličnejših oblik. Izjemno priljubljeni so bazeni ovalne in okrogle oblike. Vsaka oblika ima svoje prednosti. Ne nazadnje pa je pri izbiri montažnega vgradnega bazena pomembna še globina.

Različne vrste bazenov

Pestra izbira vrst bazenov

Na trgu torej lahko izbirate med samostoječimi in vgradnimi montažnimi bazeni. Na voljo so vam še druge vrste, a najpomembneje je, da si na vrtu ali na kateri drugi lokaciji izberete vrsto, ki je za vas najustreznejša. Izbira vrste bazena je v veliki meri odvisna tudi od tega, koliko prostora imate na voljo.

Sicer pa so montažni bazeni in druge vrste bazenov hitro postavljive. Pri postavitvi je treba dobro poskrbeti tudi za izolacijo. Za hidroizolacijo je treba stene prevleči s posebno folijo PVC, ki je tudi privlačnega videza.

Pomembno je tudi, da se bazen kar se da dobro vključi v okolico, v katero ga boste postavili. Na spletni strani podjetja, ki se ukvarja s postavitvijo bazenov različnih vrst, si lahko v galeriji ogledate že narejene bazene. Na ta način boste prišli do odličnih idej. Sicer pa je najbolje, da ponudnika povabite k sebi domov oziroma na lokacijo, kamor želite postaviti bazen.

Bazenska tehnika

Ko boste postavili bazen, boste prav tako morali poskrbeti za kar se da dobro bazensko tehniko. Ta bo v veliki meri poskrbela, da boste bazen dobro koristili. Kupiti si boste morali na primer zaščitno pokrivalo, sesalec za bazen, mrežo za bazen in še vrsto drugih pripomočkov. Tudi to vam je na voljo v spletni prodajalni ponudnika.