Najboljša zaščita za notranjost prtljažnika

Vrednost vsakega vozila je veliko višja, če ima urejeno notranjost. Pogosto pa se zgodi, da je prtljažni prostor poln prask, raztrganin, madežev in drugih poškodb. Sčasoma prevažanje raznovrstnega tovora pusti številne poškodbe na preprogi, plastiki in drugih materialih v zadnjem delu našega vozila. Poleg tega se med vožnjo mnogi predmeti premikajo in poskakujejo ter tako hitro povzročijo dodatno škodo. Izredno preprosta in učinkovita zaščita pred poškodbami je avtomobilsko korito prtljažnika, saj deluje kot dodaten sloj med preprogo in našo prtljago. Obenem pa tudi prepreči tekočinam, da bi se lahko pustila madeže v preprogi.

Korito prtljažnika ščiti preprogo pred politjem tekočin

Skoraj vsako korito prtljažnika ima vgrajene posebne tehnologije, ki so namenjene zadrževanju tekočine. Obstajajo izjeme, vendar imajo skoraj vsa korita zarobljene robove. Te so namenjeni ujetju večjih ali manjših količin vode in drugih tekočin. S tem se prepreči, da bi vlaga pustila madeže in poškodbe na preprogi v prtljažniku. To je tudi uporabna lastnost v primeru prevažanja mokrih ali blatnih škornjev, dežnikov, živil ipd.

Nekatera korita prtljažnika pa nimajo vzdignjenih robov. Mišljena so za prevažanje suhih predmetov, kot so orodja, obleke, elektronika ipd.

Korita za prtljažnik avtomobila so lahko gumijasta, plastična ali vinilna

Dandanes lahko izbiramo med številnimi koriti za prtljažnik avtomobila, ki so narejeni iz različnih materialov. Najbolj cenovno ugodeni in razširjeni so gumijasti. Obstajajo pa tudi tekstilni, ki imajo svoje edinstvene lastnosti. Poznamo pa tudi plastične izvedbe, ki so izredno trpežna in namenjena prevažanju težkih predmetov.

Gumijasta korita prtljažnika so izredno trpežna

Glavna lastnost gumijastih korit za prtljažnik je njihova izredna vzdržljivost. So cenovno ugodni in imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Guma je tudi odličen material, ki ujame vso vlago, majhne kamenčke in drugo nesnago. Če pa želimo korito očistiti, pa potrebujemo samo vodo in milo. Gre za soroden element zaščite vozila, kot so gumijaste avtomobilske preproge.

Najboljša zaščita za notranjost prtljažnika

Vinilna korita so narejene iz PVC materiala

Vinilna korita za prtljažnik avtomobila imamo na volji v številnih barvah. Našemu vozilu dodajo malenkost prestiža, kar mu tudi poviša vrednost. Imajo tudi lastnost, da se na njihovi površini stežka razvijejo bakterije. To pa pomeni, da je veliko manjša možnost nastanka neprijetnih vonjav.

Plastična korita so cenovno ugodna

Moderna korita prtljažnika poznamo tudi v plastični izvedbi. Bolj napredna plastična korita so narejena iz termoplastike, ki ima podobno fleksibilnost gumi. Termoplastika je izredno odporna na visoke in nizke temperature.

Neglede na našo izbiro vrste korita za prtljažnik avtomobila je to najboljši in preprost način, da zaščitimo preprogo. Tako bomo v prihodnosti tudi lažje avtomobil prodali, če bo prtljažni prostor izgledal kot nov.