Otroške pravljice spadajo v vsakdan

Par se mora pred odločitvijo za razširitev družine pogovoriti in dobro razmisliti, ali sta na to pripravljena oba. Vedeti morata, zakaj si želita naraščaj. Zrela človeka se bosta zavedala, da bosta vzgoji morala nameniti veliko energije in časa. Potrpežljivost in poslušanje sta lastnosti dobrega roditelja. Naslednji zelo pomembni značilnosti dobrega očeta in dobre mame sta prilagodljivost in doslednost. K zadnji spada rutina in držanje pravil. Za najmlajše je rutina zelo pomembna. Starši bodo posebej hvaležni zanjo, ko bodo otročka spravljali spat. Z vzpostavljenim redom bodo to dosegli veliko lažje. Hitreje pa ga bodo v sen zazibale prav otroške pravljice Lahkonočnice so kratki posnetki, zato branje ni potrebno.

Otroške pravljice pomagajo pri razvoju

Vse mamice in vsi očki, ki so si resnično želeli malčka, bodo zanj želeli vse najboljše. Slišati je kot kliše, pa vendar je resnično. Želeli bodo, da shodi, spregovori in se uči vsaj tako hitro kot njegovi vrstniki. Privoščili mu bodo, da bo kar se da hitro čim bolj samostojen in zdrav v telesu in duhu. Zato bodo v njegov vsakdanjik vključili otroške pravljice Lahkonočnice so namenjene tudi širjenju besednega zaklada. Redno poslušanje ga bo spodbudilo, da bo še sam čim več govoril. Razvoj dobrih komunikacijskih veščin bo odločilen pri nadaljnjem sklepanju poznanstev. Še pomembneje pa je to, da bi ga otroške pravljice vpeljale v prelep pravljični svet.

Pravljice za otročičke

Otroške pravljice odpirajo vrata

Zanimive otroške pravljice niso tiste, ki ga prve vpeljejo v domišljijski svet. So pa tiste, ki pomagajo domišljijo razviti. Dobro razvita imaginacija omogoči, da so izkušnje bolj poglobljene. S pomočjo bogate fantazije bo z leti vedno modrejši. Prav s poslušanjem otroške pravljice bo stopil na pot, ki mu bo zagotovila posebno sposobnost. Beseda teče o videnju vsega z vseh zornih kotov. Zaradi otroške pravljice ne bo pristal v »škatli«, ne bo omejen. Postal bo radoveden. Ko bo prestopil šolski prag, se ne bo pritoževal nad kupom knjig, ki jih je treba prebrati. Takrat bodo mamice in očki posebej hvaležni, da so jim privoščili otroške pravljice.