Pametna vtičnica pove, kakšno je stanje

A v vašem pametnem domu manjka pametna vtičnica? Dom ne more biti resnično moderen, če v njem niso našle prostora vse sodobne naprave, ki nadzorujejo dogajanje v domu in pomagajo poenostaviti in olajšati vaš vsakdan. V trgovini A1 si lahko preberete več o napravi pametna vtičnica in kako vam lahko ta omogoči nekoliko bolj brezskrbno življenje: https://www.a1.si/dodatki-za-telefone/pametna-vticnica-a1-smart-home. Z napravico lahko vklopite kateri koli aparat, ne glede na to, kje se trenutno nahajate. V pečici puščena pecivo bo tako pečeno, zato se boste ob vrnitvi domov lahko sprostili ob kavi in slaščici, tako da bo vaše življenje slajše. Niste prepričani, ali ste izklopili pekač? Nič hudega, pametna vtičnica vam bo povedala, kaj se dogaja doma.

 

 

Pametna vtičnica za nadzor od daleč

Podjetje A1 ponuja napravo pametna vtičnica, ki jo lahko preprosto upravljate. Z njeno pomočjo boste imeli pod nadzorom vse električne naprave v svojem domu. Na tak način boste lahko preprečili morebitne nezgode, kot so požar, prepreči prihod previsokega računa konec meseca, ker ste pozabili izklopiti svetilko, ki porabi veliko energije s svetenjem. Za delovanje pametna vtičnica zahteva pametni telefon, kar danes ni težava, saj ga imajo v lasti skoraj vsi. Z napravico boste lahko nastavili čas, kdaj naj začne delovati določena naprava, po potrebi pa lahko ugasnete napravo. Poleg tega, da je naprava preprosta za uporabo, mora biti preprosta tudi namestitev ustrezne aplikacije in uporaba aplikacije.

 

Pametna vtičnica omogoča pregled

Za uporabo je najprej vzeti v roke mobilni telefon in se prek posebne aplikacije povezati z napravico, na katero ste prej priključili električne naprave. Mobilna aplikacija, ki ste jo namestili na svoj telefon, vam omogoča nadzorovanje ne le tega, ali je električna naprava vklopljena ali izklopljena, temveč lahko nadzorujete tudi porabo. Tako vam pametna vtičnica nudi odličen način za pregled nad porabo elektrike. Naj vas konec meseca ne čaka neprijetno presenečenje v obliki visokega računa za elektriko, ker niste imeli pregleda nad tem, koliko elektrike porabite na mesec, ker kdaj pozabite izklopiti luči.