Progresivna korekcijska očala

Progresivna korekcijska očala so namenjena ljudem po 40. letu starosti in so najpogostejša rešitev za starostno daljnovidnost. In sicer so narejena tako, da je zgornji del stekla namenjen za boljšemu vidu na daljavo, spodnji del stekel vidu na blizu, sredinski del pa je namenjen za opravljanje z računalnikom in podobne zadeve. Med njimi ni nobene prelomnice in kakršne koli črte in se sploh ne vidi, da imajo tri različne dioptrije v enem steklu. Nekoč je bilo dejstvo, da so se ljudje zelo težko navadili na progresivna korekcijska očala, ampak temu pa je danes popolnoma obratno. Ljudje so vedno bolj navdušeni in zadovoljni z njimi.

Kakovost življenja nam nudijo korekcijska očala

Vid je ena najpomembnejših stvari v življenju, zato je zelo pomembno, da si kakovost vida in življenja izboljšamo z korekcijskimi očali, če temu ni tako. Brez ostrega vida je v življenju veliko stvari, ki jih ne moremo opravljati, še posebej pa ne če se nam vid vedno bolj slabša. Korekcijska očala pa nam z svojo kakovostjo lahko pomagajo, da normalno opravljamo vsakodnevna opravila, ki so vir tega da preživimo. Branje, opravljanje z računalnikom, vožnja avtomobila, delo v službi in vse te vsakodnevne rutine nam omogoča dober vid, saj se brez njega lahko od vsega tega poslovimo.

očala za daljnovidnost

Kako skrbeti za korekcijska očala?

Najbolj pomembno je vedeti in se tega tudi strogo držati, da je najboljše za očala, da jih vedno snamemo iz glave z obema rokama. Shranjujte jih vedno v etuiju in poleg njih imejte v njem shranjeno krpico iz mikrovlaken, ki vam bo pomagala, da očistite svoja očala tudi, ko boste nekje na poti. Če želite očala bolje očistiti potem to storite z čistilom za pomivanje posode in jih nato izperite z mlačno vodo.

Najboljša rešitev za očala je, da jih vedno spravite v etui, kjer bodo zagotovo na varnem, če pa jih odložite le za par minutk, pa pazite, da bodo vedno obrnjene z ročkami navzdol. Vsi pa vsakodnevno veliko potujemo in smo na poti tudi z očali, saj jih potrebujemo na vsakem koraku. V tem primeru poskrbimo in pazimo kje imamo očala shranjena. Nikar jih ne smemo izpostavljati večji temperaturi od 60 stopinj, kot je avto, savna, žar, ravnalec in sušilec za lase in drugi elementi, ki se močno segrevajo.