Sandali

Sandali so nam poleti najbolj prijazna obutev v katerih se lahko počutimo popolnoma sproščeno in svobodno saj so lahki in odprti, da naša noga lažje diha. Da izberete kul in kvalitetne sandale morate natančno vedeti kaj iščete. Seveda sta to slog in udobje, kar je seveda prva misel, ko se odločate za nakup novih sandalov. Udobni sandali nam prihranijo marsikatero težavo v življenju saj smo z kvalitetnimi lahko tudi v službi, z njimi gremo lahko brez težav na daljši sprehod ali pa jih nosimo za nekatere uradne priložnosti.

Sandali pomembni tudi za zdravje

Poletni sandali omogočajo, da so naše noge sproščene medtem, ko jih nosimo sploh, če izbiramo med takimi, ki so spredaj odprti saj zrak lahko brez težav kroži okoli prstov to pa pripomore tudi k zdravju stopal saj le-ta dihajo in tako ne povzročajo neprijetnega potenja in s tem nam prihranijo marsikatero tegobo, ki jo lahko potenje prinese to pa so naprimergljivice. Sandali oziroma njihovi podplati so narejeni tudi iz materialov iz visoke gostote, ki absorbirajo udarce in tako pomagajo blažiti bolečine v sklepih.

Sandali in kvalitetna izbira materiala

Sandali naj bodo iz kvalitetnega materiala, najbolje, da je podplat iz gume, ki se ne ukrivi preveč saj je podpora podplatu tudi zelo pomembna saj zaradi tega lažje in bolj kontrolorano hodimo pa tudi noge bodo manj bolele. Prav tako naj bodo trakovi za zapenjanje sandal malo manj trši saj je potrebno kontrolirati ta pritisk, ki se ustvarja, ko hodimo in pritiska na nogo, da bo korak lažji in tako, da sklepi ne bodo obremenjeni. Prav tako naj bodo sandali narejeni iz kvalitetnega usnja saj se noga v njih ne bo potila in nam povzročala neprijetnega drsenja podplata kar lahko omogoča preglavice pri hoji.

Ortopedski sandali

Sandali obstajajo različnih oblik, s peto ali brez vendar je priporočljivo v zbirki imeti tudi sandale, ki imajo vsaj tri do pet centimetrsko petko. Taki sandali so tudi ortopedsko bolj priporočaljivi zaradi naravne drže hrbtenice saj petka s tem podpira hrbtenico in skrbi za minimalen napor pri hoji. Hkrati pa kvalitetni ali pa ortopedski sandali učvrščujejo stegenske mišice in povečujejo gibljivost kolenov ter gležnjev. Ortopedski sandali so prava izbira, če hočemo narediti nekaj dobrega za svoje zdravje saj je z njimi hoja resnično lažja in noge ne bodo trpele pri večjih naporih prav tako gremo lahko z njimi lažje pohajkujemo po mestu ali pa se odpravimo na daljši nakupovalni izlet. Ortopedski sandali nam tako nudijo vso potrebno zaščito, ki jo potrebujemo za ohranjanje zdravja.