Športni copati obsegajo obutev za najrazličnejše aktivnosti

Športni copati ali superge po domače so splošni pojem, ki obsega čevlje, ki so namenjene za nošenje med športnimi aktivnostmi ali drugih oblikah fizičnega napora. Športni copati so širok pojem, ki obsega teniške čevlje, tekaške čevlje, čevlje za igranje košarke, plezalne čevlje in tako naprej.

Danes so superge tudi čevlji, ki jih nosimo vsak dan, saj so izjemno udobni in jih najdemo v vseh oblikah, barvah in modelih. Seveda obstaja tudi veliko različnih proizvajalcev obutve tako se resnično najde prava oblika za vsakogar.

Zgodovina in razvoj športnih copat

Superge ali športni copati so se razvili nekje v začetku dvajsetega stoletja. Prvi športni copati so bili seveda all star converse, ki so bile namenjeni igranju košarke, nosila so jih slavna košarkarska imena tistega časa. Približno istočasno so se začeli razvijati tudi teniški copati. V drugi polovici dvajsetega stoletja pa se je zgodil pravi bum v razvoju in nenazadnje, tudi v nošenju superg.

Takrat so se zanj začeli zanimati predvsem najstniki in prodaja superg je rasla in rasla. Seveda je k temu pripomogel tudi nastanek velikih podjetji, ki so približala superge splošni populaciji. Podjetja so jih naredila cenovno dostopna, predvsem pa raznolika, v vseh pogledih. 

Športni copati v nežno roza barvi v kombinaciji z bež hlačami.

Superge danes

Po prihodu v različne športne panoge, se je začela prepoznavnost in veliko trgovanje, tako največji športniki podpisujejo pogodbe z ponudniki športne obutve in na ta način promovirajo znamke. Tako so tudi športni copati prišli v vsakdanjo uporabo. Poleg tega pa se je njihova cena dodobra spustila, saj imamo danes tako superge, ki resnično niso več cenovno nedostopne. Seveda pa poznamo tudi superge, katerih cena lahko seže krepko čez štiri mogoče celo pet mestno številko. 

Edino pomembno je praktično to, da so športni copati postali svetovno uporabljeni, ne glede na starost, velikost noge in kontinent na katerem živimo. Superge so prevzele svet tako med splošno populacijo kot med športniki in slavnimi, razlika je samo v ceni superg.

Modeli in popularnost

Prednost športnih copatov je zagotovo njihova raznolikost. Danes obstajajo superge praktično vseh barv, velikosti in oblik, tako, da se bo našel par za praktično vsakogar, ki si jih želi. Poleg barve in oblike so zagotovo popularne tudi zaradi udobja, ki ga nudijo. Superge so namreč izjemno udobna obutev.

Športni copati so torej prevzeli svet, najdemo jih na vsakem koraku in skoraj vsak posameznik ima vsaj en par športnih copatov doma v svoji omari. Njihova popularnost pa še vedno raste, saj so lahko cenovno zelo ugodne in dostopne praktično vsakomur, ki si jih želi.