Ultrazvok lahko reši tudi življenje

Predvsem malo starejši ljudje imajo kaj hitro lahko kar precej zdravstvenih težav, ki se v malo starejših letih začnejo kazati. V mladosti smo vsi po malem neprevidni, ne pazimo na zdravje in težave se takrat začnejo kopičiti, na malo starejša leta pa se začno kazati kot zelo resne. Vendar pa žal nikakor ne moremo računati na to, da se bo zdravstvo kar zganilo in da vam bodo kar vsi zdravniki takoj na voljo, ko boste začutili težave. Na začetku boste dobili kakšne protibolečinske tablete, potem počasi vas bo zdravnik praviloma na vaš predlog naročil na ultrazvok. Vendar če sami veste, da je ultrazvok nujen in da ne morete nanj čakati nekaj mesecev, se odločite za ultrazvok brez napotnice, pa četudi boste morali zanj plačati. Ne nazadnje je vaše življenje veliko več vredno kot preiskava za okoli 100 €.

Več znanih primerov, ko je ultrazvok rešil življenje

Kljub temu, da je to tako zelo enostavna preiskava, pa vseeno lahko reši življenje, saj se z njo kaj hitro vidijo težave v primeru strdkov, rakavih sprememb in podobnih življenjsko ogrožajočih stanjih. Zato nikar ne čakajte ne vrsto in predvsem ne rotite osebnega zdravnika, da vas pošlje na kakšen pregled, raje se odločite za ultrazvok brez napotnice in boste prišli na vrsto takoj. Verjemite, ko bo zdravnik videl, za kakšno težavo gre, bo veliko bolj odločno ravnal in napisal napotnico za nadaljnje zdravljenje, kjer pa tudi iščite možnosti za čim hitrejšo pot do okrevanja.

Plačljivi ultrazvok bo izveden v nekaj dneh

Za primerjavo, če boste morali na ultrazvok, ki je na napotnico, čakati v povprečju šest mesecev, kar je lahko tudi že toliko prepozno, da bo okrevanje nemogoče oz. bistveno daljše, pa boste prišli na ultrazvok brez napotnice lahko že v enem dnevu ali pa enem tednu, pri določenih ponudnikih oz. primerih morda tudi več, vendar nikakor ne več kot v enem mesecu.