Weber fasade za izboljšanje energijske učinkovitosti stavb

Ko se ljudje odločamo za prenovo fasade, je to najpogosteje zaradi njenega vizualnega izgleda, kar pa ni toliko pomembno kot energijska učinkovitost stavbe. Weber fasade ponujajo pester izbor izolacij in materialov s katerimi povečujemo splošno toplotno učinkovitost stavbe.

Je že res, da fasada močno vpliva na zunanji videz stavbe, vendar lahko z njeno kakovostno izvedbo tudi veliko prihranimo. Ker se toplota akumulira v zidovih, lahko z vgradnjo kakovostne toplotne izolacije zmanjšamo toplotne izgube in stroške za ogrevanje oziroma hlajenje.

Z Weber fasado do kakovostne izgradnje nove fasade

Izgradnja celotnega fasadnega sistema vključuje nanose več plasti ometov, od katerih je močno odvisna funkcionalnost fasade. Weber fasade so znane po svojih kakovostnih materialih, ki nudijo garancijo za dolgo življenjsko dobo fasade. Seveda pa je tudi pomembno, kako je fasada izdelana.

Weber fasade so izdelane iz sloja izolacije, kjer lahko izbiramo med stiroporjem, mineralno volno in resol peno na bakelitni osnovi. Temu sledi mreža iz steklenih vlaken, ki se jo prevleče z lepilom za lepljenje in armiranje. Temu sledi osnovni fasadni premaz in ko se le ta posuši, sledi zaključni sloj fasade v obliki ometa.

Z Weber fasado do privlačnejšega doma

Z Weber fasado do privlačnejšega doma

Toplotna izolacija je torej prekrita z dekorativnim zaključnim slojem, ki je viden očem vaših sosedov in vseh mimoidočih. Če ima izolacija bolj funkcionalno vlogo, pa ima zunanji sloj bolj dekorativno vlogo, saj izgradnja fasadnega sistema pomeni tudi prenovo doma.

Weber fasade so vam na voljo v več kot 362 barvah, ob tem pa lahko izbirate med posebnimi tehnikami zaključnih slojev, kot so imitacija lesa, opeke, betona, kamenja ali bleščice na fasadi. Če se ne želite prenagliti z barvo fasade, se lahko odločite tudi za barvno študijo s pomočjo katere boste dobili dve različni obdelavi vašega objekta, lahko  pa uporabite tudi aplikacijo s katero lahko samostojno menjate barvne odtenke.

Weber fasade vam nudijo udobnejše bivalne pogoje

Zmanjšanje neznosne poletne vročine je verjetno prva stvar, ki jo boste opazili ob izdelavi nove fasade. Učinkovita toplotna izolacija bo poskrbela, da bodo temperature poleti v vaših bivalnih prostorih nižje in zato bivanje v njih prijetnejše.

Weber fasade pa ne vplivajo zgolj na temperature v prostoru, ampak tudi na stopnjo vlage. Prevelika vodna para kondenzira na hladnih stenah in v slabše izoliranih kotih, zato se pojavi vlaga, ki spodbuja razvoj pršic in plesni. Vse to ne poškoduje le notranjih sten, ampak lahko nevarno vpliva tudi na naše splošno počutje in poslabšanje bolezni dihal.