Zakaj montažna hiša namesto zidane?

Razmišljate o vaši novi hiši in ne veste ali so boljše montažne hiše ali zidane? Bistvena razlika je, da so montažne hiše zgrajene hitreje kot zidane in da je pri montažnih hišah potrebno imeti celotno kupnino takoj, pri zidanih pa ne, ker se zidane gradi po posameznih fazah.

Sicer se montažne hiše tudi gradijo po fazah, vendar od ene do druge faze poteče bistveno manj časa kot pri zidanih. Če so v vprašanju montažne lesene hiše, je pa v največ primerih vse skupaj še hitreje, saj je les material, ki se ga da najhitreje primerno obdelati. Montažne lesene hiše pri podjetju Hiše Vranešič so ob optimalnih pogojih zgrajene zgolj v nekaj mesecih. Optimalne razmere pri gradnji montažne hiše so najbolj odvisne od vremena in seveda, kot povsod drugje, tudi od financ. Torej, dejstvo je, da so montažne hiše hitreje narejene kot zidane in so praviloma tudi cenejše, edino čemur morda lahko rečemo minus za te hiše, je dejstvo, da je potrebno imeti ves denar že takoj v začetku same gradnje, saj le – ta res hitro poteka.

Za montažne hiše velja, da je gradnja enostavna in hitra, da zgolj minimalno vplivajo na okolje, da so odlično zvočno in toplotno izolirane ter da nudijo zelo kakovostno protipotresno in protipožarno zaščito. V kolikor pa vam izdelavo montažne hiše opravi strokovnjak, ki se zares spozna na svoj posel, pa sploh nimate več nič za razmišljati, ali se boste odločili za zidano ali montažno hišo, saj je odgovor logičen.