Zdravstveno zavarovanje za tujino nujno sklenite

Skorajda ni vprašanje, da ima vsak prebivalec Slovenije sklenjeno zdravstveno zavarovanje, ki je osnovno. Ni človeka, ki še ni kdaj šel vsaj k osebnemu zdravniku na pregled ali k zobozdravniku. Če oseba nima sklenjenega zdravstvenega zavarovanja, je storitve zdravnika treba plačati. Osnovno zdravstveno zavarovanje ne vključuje vseh zdravstvenih storitev, zato se ljudje po navadi odločijo skleniti še dodatno zdravstveno zavarovanje, ki obsega več pravic. Ne osnovno ne zdravstveno zavarovanje pa ne pomeni nič, ko se posameznik odpravi v tujino. Prav zato zavarovalnica Coris ponuja zdravstveno zavarovanje za tujino. To zavarovanje lahko sklene posameznik, družina ali skupina ljudi, ki potuje skupaj.

 

 

zavarovanje za tujino coris

 

 

Zdravstveno zavarovanje za tujino lahko krije vse

Prostovoljno zdravstveno zavarovanje za tujino se lahko v zavarovalnici Coris sklene za te, ki gredo v tujino za manj kot eno leto. Zdravstveno zavarovanje v tujini, sklenjeno pri omenjeni zavarovalnici, velja v vseh državah na svetu. Zadnje čase je ljudi strah oditi v določene kraje, kjer obstaja bojazen za teroristični napad, zato zavarovalnica ponuja zdravstveno zavarovanje za tujino, ki krije napad teroristov. V določenih tujih mestih, kjer biva veliko ljudi, je toliko večja možnost, da posameznik na dopustu naleti na tatu, ki mu lahko poleg denarja ali dragocenosti ukrade osebni dokument. Zavarovalnica, pri kateri je sklenjeno zdravstveno zavarovanje za tujino, zato omogoča kritje kraje ali izgube osebnega dokumenta in tudi pravno pomoč.

 

Za aktivne počitnice nujno poskrbite za zavarovanje

Smiselno je, da nekdo, ki je pogosto v tujini, sklene zdravstveno zavarovanje za tujino pri zavarovalnici z veliko izkušnjami. Pogost obisk tujine prav tako poveča možnost, da se zgodi kakšna neprijetnost. Priporočljivo je, da si ljudje, ki hodijo na aktivne počitnice, prav tako priskrbijo zdravstveno zavarovanje, ki velja vsepovsod v tujini, ne le v določenih državah. Smučanje je eden od najbolj priljubljenih športov, ki je hkrati lahko zelo nevarno. Zelo hitro se lahko zgodi, da se pri smučanju posameznik poškoduje, in če je takrat v tujini, je toliko težje. To pa ne velja, če sklene zdravstveno zavarovanje za tujino v že omenjeni zavarovalnici. Ta poskrbi, da ima posameznik pomoč takoj od nesreče in do prevoza domov.